2013 m. rugsėjo 9 d., pirmadienis

Gyvenimo Veidrodis





UAB "Gyvenimo veidrodis" jau dirbantis daugiau nei 10 metų - įsikūręs Klaipėdoje, o Plungėje, 2010 metais, atidarytas šios įmonės filialas. "Gyvenimo veidrodis" - ne tik kirpykla, bet ir mokymo centro, turinčio licenziją vykdyti formalųjį profesinį mokymą, ruošiančio plataus profilio kirpėjus ir manikiūrininkus bei pedikiūrininkus,praktinio mokymo vieta.

Kirpėjo amato besimokantys mokiniai du mėnesius mokosi teorijos pačiame mokymo centre, o paskui - dar apie pusę metų atlieka praktiką kirpykloje ir tik tada gauna pažymėjimus. Manikiūrininkų-pėdikiūrininkų mokslai kiek trumpesni, iš viso - 15 savaičių.


Tai, kad Plungėje atsidarė mokymo centras - puiku, nes norintiems įgyti profesiją nebereikia visą mokymosi laiką
važinėti į Klaipėdą. Baigusieji kursus turi galimybę net savo verslą pradėti. Praktikos metu mokinės gali netgi įsigyti savo nuolatinių klientų.

Kirpėjai išmoksta kirpti moteris, vyrus, vaikus, priauginti plaukus, chemiškai juos sušukuoti ir t.t. Manikiūrininkai-pedikiūrininkai taip pat išmokomi visų savo profesijos paslapčių ir subtilybių.

Mokymo centro kirpykloje dirba praktikantės - mokančios teoriją, tačiau dar neturinčios patirties. Ir kirpėjas, ir manikiūrininkes-pedikiūrininkes prižiūri meistrės. Jei kas negerai, jos pakoreguoja ir sutvarko taip, kad klientas liktų patenkintas.

Taip pat yra galimybė stovint Lietuvos darbo biržoje,kad ji išduotu mokymo kuponą profesiniam mokymui finansuoti, t.y. mokymą, gali apmokėti darbo birža.

1 komentaras: